Allergie

Allergie is een veel voorkomend probleem en soms moeilijk op te lossen. In veel gevallen treden klachten op zoals jeuk, huiduitslag, kaalbijten, pootkluiven, oog- en oorproblemen etc. Honden kunnen zelfs last van hooikoorts hebben met klachten als niezen en tranende ogen als gevolg! De oorzaken zijn divers. Voedingsallergie, de genoemde hooikoorts en stoffen in de omgeving kunnen problemen veroorzaken. Deze middelen hebben inmiddels hun effect bewezen.

Wanneer welk medicijn geven?

Fytotherapie

  • Algemene allergieproblemen kunnen worden aangepakt met Aller'g Free. De jeuk zal in veel gevallen afnemen, de huid zal rustiger worden.
  • De problemen die vooral in het voorjaar opkomen en gepaard gaan met oogproblemen, niezen etc zijn gebaat met de Aller'g: Grass & Pollen.
  • Huidproblemen en problemen met de darmen door diverse oorzaken van allergische aard kunnen geholpen zijn met de Aller'g Skin & Digest of de Skin & Pimple, wanneer er vooral sprake is van huidproblemen door de allergie.

Homeopathie

  • Een goede leverreiniging is dikwijls nodig alvorens de allergie aan te pakken. De liver cleanser is een prima middel.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.