Anaalklier problemen

Anaalklieren zijn klieren die zich links en rechts van de anus bevinden. Dit zijn een soort zakjes die dikwijls verstoppen of geirriteerd raken. U kunt zelf de anaalklieren af en toe leegmaken. Dit is een werkje dat even een handigheidje vereist. Doe het buiten, want de inhoud van de anaalklierzakjes stinkt enorm! Wanneer de hond last heeft van zijn anaalklieren zal de hond dikwijls een onaangename geur verspreiden, dikwijls naar zijn staart happen en "sleetje rijden" (over de grond schuiven met het achterwerk). Wanneer dit gebeurt moet u de anaalklieren van de hond leegmaken. Hoe dat moet leest u in de verzorging sectie.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Sulfur D30 om de twee of drie dagen gedurende een week is het aangewezen middel wanneer de anus rood is;
  • Carbo-Nux D6 helpt om verstoppingen tegen te gaan. Een goede stoelgang is onontbeerlijk om anaalklierproblemen te voorkomen;
  • Silicea D30 om de dag geeft men wanneer de toestand chronisch geworden is.

overige middelen

  • Rejuva gel: een prima gel om ontstekingen weg te krijgen of te voorkomen.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.