Artrose

Artrose wordt in de volksmond ook wel slijtage genoemd. Artrose is een aandoening van het kraakbeen in de gewrichten. Het kraakbeen gaat in conditie achteruit, wordt droog en dof en vooral ruw. Veel dieren krijgen dan last van zogn. startpijn of stijfheid. Dat komt ook door veranderingen in omliggend weefsel

Wanneer welk medicijn geven?

Supplementen

  • vooral bij jongere dieren voor herstel mobility formula met o.a. MSM en glucosamine

Homeopathie:

  • Hip Dysplasia (voor alle gewrichtsklachten en artrose) met o.a. Rhus Tox, Ledum, Ruta Graveolens, Arnica, Symphytum, Bryonia etc.
  • Back Pain & Spasm, bij spondylose, hernia etc. Vooral bij rugpijnen met o.a. Disc Cartilage, Arnica, Rhus Tox, Colocythis, Angustura Vera, Magnesia Phosphorica etc.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.