Astma

Wanneer de hond last heeft van astma of astma-achtige aandoeningen zal de hond moeilijk ademhalen, hoest hij en wordt er soms slijm opgegeven. Vaak treedt deze ziekte op bij oudere honden en treden de problemen aanvalsgewijs op. Astma wordt veroorzaakt door vernauwing van de luchtpijpaftakkingen die het gevolg zijn van het samentrekken van de spiertjes in de wanden.

Wanneer welk medicijn geven?

Homeopathie:

  • Sulfur D30 wanneer de hond ook last heeft van huidkwalen en hond enigszins lui is;
  • Arsenicum D30 eenmalig een dosis wanneer de hond rusteloos is, en veel water drinkt;
  • Spongia D6 om de twee of drie uur wanneer de toestand verergert bij inspanning of warmte.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.