Baarmoederontsteking

Ontstekingen van de baarmoeder komen vrij vaak voor bij teven. Soms treedt de ontsteking op vlak na de loopsheid. Hou de teef na de loopsheid goed in de gaten! Enkele weken na de loopsheid kan het probleem echter ook plotseling de kop opsteken. We maken een onderscheid tussen een zgn. "open" en een "gesloten" baarmoederontsteking. In tegenstelling tot de open ontsteking kan er bij een gesloten ontsteking geen pus via de schede naar buiten vloeien. De teef zal hierdoor erg ziek worden en kan hoge koorts krijgen. Soms zwelt de teef zelfs op door de opgehoopte pus. Raadpleeg zeker de dierenarts wanneer u merkt dat de teef uitvloeiing heeft uit de vulva en koortsig is. Homeopatie kan echter een uitstekende ondersteuning bieden en soms zelfs operatief ingrijpen voorkomen.

Wanneer welk medicijn geven?

Homeopathie:

  • Pulsatilla D4 - D6 elk uur een dosis zal zorgen dat het pus uit de baarmoeder wordt afgedreven waardoor deze weer gereinigd wordt;

  • Lachesis en Pyrogenium zullen de infectie genezen;
  • Sabina D8 kan als nabehandeling worden gegeven of als ondersteuning bij chronische gevallen.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.