Beroerte

Wanneer honden ouder worden neemt de kans op een beroerte toe. Soms start de aandoening met krampen. De hond valt dan om en kan zelfs het bewustzijn verliezen, de tong wordt donker en het oogwit roodachtig. Wanneer de hond bijkomt zullen er verlammingsverschijnselen zijn. Hou de hond in een donkere ruimte zolang de aanval duurt. Men kan de medicijnen geven terwijl de hond nog buiten kennis is. Het is voldoende wanneer de druppels op het mondslijmvlies terecht komen. Wanneer de hond verlammingsverschijnselen houdt kan men de medicijnen proberen die bij verlamming zijn beschreven.

Wanneer welk medicijn geven?

Homeopathie:

  • Arnica D3 afgewisseld met Belladonna D4 aanvankelijk elk kwartier in de bek druppelen;
  • Wanneer dit onvoloende helpt en de hond lang bewusteloos blijft schakelt men Opium D6 in om het uur of elke 2 uur;
  • Helleborus Niger D6 driemaal daags geeft men wanneer de hond weining interesse meer heeft in zijn omgeving wanneer de hond weer is bijgekomen. Men kan dit geruime tijd voortzetten.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.