Blaasontsteking

Ontsteking van de blaas is uiterst vervelend voor de hond. Het kan veroorzaakt worden door uiteenlopende oorzaken. Belangrijk bij honden is te zorgen voor voldoende vocht. Let goed op de hond of hij naar buiten moet en straf hem nooit wanneer het in huis misgaat! Door de blaasontsteking krijgt de hond immers een onophoudelijke drang tot urineren. Overrekking van de blaaswand kan ook een oorzaak zijn voor blaasontsteking. Dit komt voor wanneer de hond te lang zijn urine moet ophouden. Hou de hond warm en laat hem niet nat worden. Bij blaasontsteking geldt: in acute gevallen om het half uur een dosis, later om het uur en de derde dag driemaal daags

Wanneer welk medicijn geven?

  • Sabal Pentarkan kan men geven wanneer de blaasontsteking chronisch is geworden
  • Bij vaak kleine beetjes plassen geeft men Cantharis D6, in zeer acute gevallen om het kwartier, later om de twee uur.
  • Dulcamara D3 bij blaasontstekingen na kou en nat worden.
  • Hamamelis D2 kan gegeven worden wanneer bloed in de urine gevonden wordt. Apis D6 kan men geven wanneer de hond warmte lijkt te mijden. Men geeft dit om de twee uur tot verbetering optreedt.
  • Wanneer een steentje de oorzaak lijkt (de urine loopt dan in kleine straaltjes weg), kan men elk half uur Thlaspibur D3 geven.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.