Bloedarmoede

Bloedarmoede heeft iets te maken met een laag gehalte aan hemoglobine in het bloed. Het is dus niet zo dat de hond "te weinig bloed" zou hebben. Hemoglobine is bloedkleurstof die ervoor zorgt dat het zuurstof zich door het bloed naar de weefsels kan begeven. De oorzaak van een te laag hemoglobine gehalte kan liggen in de aanmaak, of in het feit dat de bloedlichaampjes te snel worden afgebroken. De hond ziet bleek op de bek en de oogleden. Wanneer men op het tandvlees drukt zal dit er bleek uit blijven zien. Meestal is de hond in slechte conditie en is erg traag. Men moet het dier laten onderzoeken om achter de oorzaal van de bloedarmoede te komen.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Calcium Phosphoricum D3 geeft men om de acht uur bij dikke honden die zwak zijn
  • Juist bij slanke honden geeft men Silicea D6 om de acht uur;
  • Biofungin is een tonicum dat men kan geven ter vertserking;
  • Als de hond lusteloos is geeft men Ferrum Phosphoricum D3.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.