Bloedvergiftiging

Bloedvergiftiging kan verschillende oorzaken hebben. Bij honden treedt het dikwijls op wanneer een dode pup of een deel van de nageboorte achterblijft in de baarmoeder, door baarmoederontstekingen, door verwondingen of na operatieve ingrepen. Het probleem ontstaat wanneer bacterien zich door de bloedbaan verspreiden. Normaal kan een hond dit best hebben, maar wanneer de afweer minder is, kan het voorkomen dat bacterien zich gaan vermenigvuldigen en de hond ziek maken. De hond krijgt meestal hoge koorts en zal rillen. Af en toe treedt ook braken op en erge dorst. Als eerste moet de oorzaak van de vergiftiging worden vastgesteld en mogelijk worden weggenomen. Raadpleeg de dierenarts. Als ondersteuning en in minder ernstige gevallen kan gekozen worden voor homeopatische medicijnen.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Arnica D6 om het uur, gedurende enkele uren kan verlichting geven in minder erge gevallen, zeker wanneer de vergiftiging ontstaan is na verwondingen of operaties;
  • Arsenicum D3 om de vier uur geeft men wanneer de hond onrustig is, om de vier uur gegeven.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.