Braken

Braken is een mechanisme van het lichaam om vreemde stoffen of voorwerpen kwijt te raken. Men hoeft niets te doen wanneer dit af en toe eens voorkomt. Veel honden eten gras om braken op te wekken. Er zit dan simpel gezegd iets "in de weg" en de hond wil dit kwijtraken. Straf hem nooit voor dit gedrag!

Wanneer welk medicijn geven?

  • Acidum Sulfuricum 200 geeft men wanneer de hond zijn eigen braaksel weer opeet, of wanneer de hond enkele uren na het eten alles weer onverteerd uitbraakt.
  • Cocculus D6 kan men proberen bij braken tijdens het autorijden.
  • Wanneer de hond blijft braken zonder overigens aanwijsbare reden, kan sprake zijn van gastritis waar Ipecacuanha D6 om de twee uur gegeven uitkomst kan bieden

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.