Diarree

Diarree kan verschillende vormen aannemen, naar gelang het deel van de darm dat is aangetast. Bij honden moet men de behandeling altijd beginnen met zeker 24 uur vasten. Wanneer de hond weer iets kan eten moet men oppassen met vet, melk, suiker, groenten en kluifbotjes. Men kan de hond het beste een dieet geven van gekookte kip en (witte) rijst. Om zeker te zijn dat de hond vocht binnenkrijgt kan men het kookvocht van de kip door de rijst mengen. Let goed op dat de hond (zeker jonge hondjes!) voldoende drinkt! Bij acute diarre geeft men de eerste dag om het uur een dosis, de tweede dag kan men om de twee uur een dosis geven. Daarna driemaal daags een dosis

Wanneer welk medicijn geven?

  • Bij slijmerige diarree geeft men Pulsatilla D4-D6. Dit is ook het aangewezen middel wanneer de ontlasting van de hond steeds een andere hoedanigheid laat zien.
  • Wanneer de hond erg vaak kleine hoopjes diarree heeft, gepaard gaand met dorst en rusteloosheid geeft men Arsenicum Album D6. Opvallend is dat de toestand van de hond vaak rond middernacht verergert.
  • Rhus Tox D6 om de twee uur gegeven helpt bij schuimende ontlasting die bestaat uit bloed en slijm.
  • Bij pups die groenige ontlasting hebben en een pijnlijke anus lijken te hebben geeft men Chamomilla D30. Eventueel binnen 4 uur herhalen
  • Bij chronische diarree geeft men Sulfur D30 tweemaal daags.
  • Bij afwisselend verstopping en diarree geeft men Antimonium Crudum D4.
  • Wanneer de hond spuitende ontlasting heeft die ruikt naar verrotting geeft men Podophyllum D4.
  • Bij uitputting en vermagering kan men China D6 proberen om de hond te laten aansterken.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.