Eczeem

Eczeem is een niet besmettelijke huidziekte. Het lichaam gebruikt vaak de huid als "uitlaatklep" om zich te ontdoen van schadelijke stoffen. Vaak gaat de hond likken aan aangedane plekken, waardoor naast het primaire eczeem ook nog ontstekingen ontstaan. Huidkwalen worden dikwijls door verkeerde voeding in de hand gewerkt. Ook beweging blijkt een rol te spelen. Met name honden die weinig beweging krijgen zijn ontvankelijk(er) voor eczeem.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Sulfur is een van de beste remedies bij huidproblemen. Vooral bij droge eczemen kan men Sulfur toedienen. Sulfur D200 kan men eenmalig geven, eventueel na twee weken herhaald. In acute gevallen kan men Sulfur D6 geven om de drie uur. Geen hoge potenties geven in acute gevallen! Bij voortdurende huidproblemen waarbij de hond er schilferig en droog uitziet kan men eenmalig een dosis Sulfur D1000 geven.
  • Bij vochtige en stinkende eczemen kan men Psorinum proberen. Psorinum D30 kan men eenmalig geven. Eventueel driemaal met een week tussenruimte. Ga hier echter niet mee door, zoals met Sulfur wel kan.
  • Bij eczemen aan de gewrichten of binnenkant van de benen geeft men Natrium Muraticum D12 driemaal daags.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.