Eetlust, gebrek aan

In dit geval wordt met gebrek aan eetlust bedoeld een chronisch gebrek aan eetlust en geen actuut gebrek, zoals optreedt bij ziekten. Er zijn honden die men allerlei lekkere hapjes kan voorzetten, maar de hond slechts af en toe een hapje zal nemen. Probeer in eerste instantie eens een verandering in de voeding aan te brengen. Help dit niet, probeer dan afhankelijk van de situatie een van de volgende medicijnen.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Chininum Arsenicosum D4 driemaal daags, wanneer de hond dan weer wel, dan weer geen trek heeft.
  • Lycopodium D30, 10 pilletjes op de tong, geeft men wanneer de hond vol verwachting wacht op de bak maar uiteindelijk zich toch afkeert van het eten. Vaak ligt er dan een stoornis aan de lever ten grondslag aan de grillige eetpatroon. Meestal is 1 dosis voldoende.
  • China D6, vier a vijfmaal daags een dosis, geeft men wanneer de hond na enkele hapjes (meestal gevoerd door de baas) toch honger lijkt te krijgen. China Pentarkan is een algemeen middel bij eetluststoornissen.
  • Hydrastis D4 is een middel dat de eetlust opwekt.
  • Ferrum Metallicum D5 geeft men wanneer de hond enkele dagen prima eet, maar dan weer enkele dagen niets.
  • Natrium Phosphoricum D3 driemaal daags, geeft men wanneer de hond last lijkt te hebben van zuur.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.