Epilepsie

Soms hebben honden last van epilepsie, of epilepsie-achtige aanvallen. Plotseling zal de hond neervallen, schuim op zijn bek hebben en janken. De hond kan tijdens de aanval heftige spierkrampen hebben en zelfs zijn urine laten lopen. Meestal duurt de aanval niet lang en zal de hond weer gewoon doorspelen na de aanval. De aanvallen kunnen snel achter elkaar optreden, of er kunnen verlopen voordat weer een aanval optreedt. Pas goed op de hond tijdens een aanval om te voorkomen dat de hond zich pijn doet.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Belladonna D6 geeft men direct na een aanval, om de twee uur enkele doses. Dit ter voorkoming van een volgende aanval. Dit middel geeft men 4 tot 6 maanden achtereen.
  • Sulfur 200 kan men geven om de veertien dagen om het herstel te bevorderen.
  • Silicea D6 om de acht uur kan men geven om aanvallen tijdens de slaap te verhelpen.
  • Cuprum D30 afgewisseld met Oenanthe D30 geeft men dagelijks, een dosis.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.