Eten van vuil

Honden eten vaak vreemde zaken zoals stenen, ontlasting, zakjes, aarde etc. Het zou kunnen dat de zuur-base verhouding in het lichaam niet in orde is. Ook parasieten zoals wormen kunnen een oorzaak zijn. Hiervoor dient de hond ontwormd te worden. Men zal ook de hond een beetje dienen aan te pakken om hem te leren niet alles van de straat te pakken.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Wanneer een storing in de kalkhuishouding de oorzaak is geeft men Calcium Phosporicum D6 in de morgen en de avond gedurende een week.
  • Wanneer de hond veel zand eet kan men Ferrum Metallicum D5 geven.
  • Men kan de hond ook een scheutje yoghurt over het voer geven om de zuur-base huishouding weer op peil te brengen.
  • Natrium Muraticum D12 geeft men wanneer de hond haren eet.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.