Geelzucht

Geelzucht kan diverse oorzaken hebben. Meestal is geelzucht een teken dat er iets aan de hand is met de doorstroming van de galwegen. Men moet altijd rekening houden met oorzaken zoals leptospirose, leverontsteking, giffen die de lever aantasten, of bacterien (zoals zelfs een verkoudheid!). De symptomen zijn onder meer misselijkheid, in ernstige gevallen verkleuring van de slijmvliezen, matheid, klei-kleurige ontlasting en gebrek aan eetlust. Men moet eerst de oorzaak achterhalen. Naar gelang de oorzaak kan men eventueel ondersteunen via homeopatische geneesmiddelen.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Natrium Sulfuricum D6 om het uur gegeven, naarmate de toestand verbetert met langere tussenpozen.
  • Mercurius Solubilis D6 om de vier uur, wanneer de geelzucht het gevolg is van een verkoudheid.
  • Chelidonium D4 - D6 kan men ook als ondersteuning geven.
  • Bryonia D6 geeft men wanneer de hond erg veel dorst heeft en duidelijk misselijk is.
  • Taraxacum D4 - D6 is ook een ondersteunend middel, eventueel samen met Natrium Sulfuricum D6 gegeven.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.