Gezwellen

Tumoren komen vaak voor tegenwoordig. In veel gevallen worden tumoren gevonden in het klierpakket bij de teven. Maar ook op de huid, aan de prostaat, in de mond en rond de anus treft men tumoren aan. De meeste inwendige tumoren zijn ongeneeslijk. Een gezwel is eigenlijk een storing in de celdeling. De cellen delen zich ongeremd, zodat een woekering zal ontstaan. De meeste tumoren hebben een geheel eigen bloedvoorziening, zodat de tumor kan blijven groeien. Ook hormonen spelen een belangrijke rol bij het ontstaan en de groei van tumoren. Zowel bij baarmoedergezwellen, gezwellen aan de prostaat en de tepels spelen hormonen een belangrijke rol. Tumoren zijn in de regel niet pijnlijk en er treedt geen temperatuursverhoging op. Men zal met de dierenarts moeten overleggen of verwijdering van de tumor raadzaam is. In de meeste gevallen zal een kundig dierenarts de gehele tumor kunnen verwijderen. Sommige tumoren zijn agressiever dan andere en zullen zich gemakkelijker uitbreiden naar andere plaatsen in het lichaam. Overleg eerst met uw dierenarts! Men kan vervolgens eventueel kiezen voor de volgende medicijnen.

Wanneer welk medicijn geven?

aan melkklierpakketten

  • Phytolacca D30, tweemaal daags gegeven
  • Kleine, keiharde bobbeltjes die gevoelig zijn vragen om Phytolacca D4. Men kan ook denken aan Conium D10 bij grotere gezwellen. Eventueel afwisselen met Phytolacca D4- D6

aan de kaken

  • Hekla Lava D6 om de vier uur.
  • Calcium Fluoratum D12.

aan de prostaat

  • Conium D3 - D6 zeker wanneer de hond dorstig is.
  • Magnesium Carbonicum, Magnesium Chloratum en Magnesium Phosphoricum allen in D12 gedurende 3 weken.
  • Thuja D6 wanneer de hond enorme trek lijkt te hebben.
voor de doseringen

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.