Hartziekten

Het hart is een holle spier die een pompfunctie in het lichaam vervult. Het hart zorgt ervoor dat het bloed door het gehele lichaam van de hond wordt rondgepompt. Hartaandoeningen komen niet alleen bij mensen, maar helaas ook steeds vaker bij honden voor. Zeker de kleinere honden hebben last van hartaandoeningen. Bij oudere honden merkt men vaak dat de hond wat lusteloos wordt en duidelijk vermoeid is na inspanning. Het lichaam kan tot op zeker hoogte een mindere pompfunctie van het hart opvangen, maar men moet altijd behandeling inzetten. Let op dat in sommige gevallen hoest kan wijzen op een aandoening van het hart!

Wanneer welk medicijn geven?

  • Een algemeen middel bij hartkwalen is Crataegus D1. Soms in combinatie met Cactus oertinctuur, driemaal daags 5 tot 10 druppels. Zeker bij oudere honden is dit een uitstekend middel ter ondersteuning.
  • Wanneer het hartfalen optreedt door een ongeval en de bloedcirculatie lijkt aangedaan dan kan men Arnica D3 en Veratrum Album D3 geven;
  • Spongia D30 kan men geven als de hond een erg droge hoest heeft die samenhangt met een hartaandoening.
  • Aurum D30 samen met Arsenicum Album D6 wordt gegeven bij endocarditis die veroorzaakt werd door infecties.
  • Bij een erg langzame hartslag wordt Digitalis D1 voorgeschreven.
  • Is de hartslag dan weer traag dan weer snel dan geeft men Strophantus D1.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.