Hoesten

Hoesten kan veroorzaakt worden door verschillende oorzaken. Op zichzelf is hoest een prikkel, of beter gezegd een reflex van de luchtpijp, die probeert alles wat daar niet hoort te verwijderen. Allerlei zaken kunnen de luchtpijp prikkelen. Ingeademde stoffen, slijm vanuit de longen of neus, of kleine voorwerpen die per ongeluk in de luchtpijp schieten in plaats van naar de slokdarm. Hoest is dus meestal geen ziekte, maar een symptoom van iets anders. Hoesten kan ook een symptoom zijn bij hartklepdefecten (door de stuwing vanuit het hart), strottehoofdsontsteking of keelontstekingen. Het is raadzaam om hoest primair door de dierenarts te laten onderzoeken. Die kan uitzoeken waardoor de hoest optreedt, en vervolgens kunnen onderstaande homeopatische medicijnen ondersteuning of genezing bieden.

Wanneer welk medicijn geven?

Droge, blaffende hoest zonder slijm opgeven

  • onophoudelijk hoesten wordt verzacht met Drosera Pentarkan.
  • met veel dorst gepaard gaan: Bryonia D6 om de twee uur eventueel afgewisseld met Belladonna D6.
  • Na verkoudheid met waterige afscheiding uit de neus: Sticta D3.

Losse hoest met slijm opgeven

  • Drosera D2 wanneer de hond onophoudelijk schijnt te hoesten.
  • Hoesten tot braken aan toe: Ipecacuanha D6.

Kennelhoest

  • Een langdurige virusinfectie kan worden ondersteund met Antimonium Arsenicosum D6, meermalen per dag een dosis

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.