Hondeziekte

Hondeziekte is een ernstige ziekte waar de hond tegen ingeent moet worden in de 10e a 12e week. In de verzorgingssectie vindt u een overzicht van de entingen die gegeven dienen te worden. De eerste symptomen van hondeziekte zijn temperatuursverhoging, die echter weer verdwijnt, waarna de ziekte in het tweede stadium terecht komt. In deze tweede fase treden verschillende verschijnselen op zoals hoesten, niezen, diarree, problemen met de ogen, etc. In een nog later stadium kan er zelfs sprake zijn van hersenontstekingen. In deze fase is herstel vrijwel uitgesloten. Er bestaat geen specifiek homeopatisch middel om hondeziekte te genezen. Er zijn echter middelen om de diverse verschijnselen te bestrijden en ondersteuning te bieden om de hond zo goed mogelijk door deze gevreesde ziekte heen te helpen.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Wanneer u merkt dat de hond enigszins apatisch is en koortsig is (dwz de eerste fase van de ziekte) kan Aconitum D30 drie doses om de vier uur gegeven uitkomst brengen.
  • Heeft de hond al last van zijn ogen en keel geef dan enkele malen een dosis Gelsemium D30 om de vier uur.
  • Ferrum Phosphoricum D30 kan men geven wanneer de koorts lang hoog blijft.
voor de doseringen

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.