Indigestie

Met indigestie wordt meestal bedoeld een niet-ernstige maag-, of darmstoring. Verschijnselen kunnen zijn spijsverteringsstoornissen, braken, diarree of juist verstopping en maagzuur. Sommige honden schijnen een aanleg te hebben voor dergelijke problemen, anderen worden blijkbaar geboren met een ijzeren maag en hebben nooit last. Let op dat de hond goed ontwormd is, maar herhaal ontwormkuren niet te vaak, omdat dit ook aanleiding kan geven tot stoornissen.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Okou-Vera complex is het aangewezen middel bij acute maag- en darmstoornissen.
  • Natrium Phosphoricum D6 is geschikt om de zuurgraad weer op peil te brengen.
  • Carbo-Nux D6 na de maaltijden gegeven kan verlichting brengen. Geef dit middel gedurende een week

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.