Ingewandsontstekingen

Wanneer de hond last heeft van zijn ingewanden zal de hond dikwijls braken en diarree of juist verstopping hebben. Het is duidelijk dat de hond "van binnen niet lekker is". Meestal wil de hond niet meer eten en drinkt de hond wel. Laat een dergelijke toestand nooit te lang voorduren, omdat het de hond erg uitput! Let zeker op bij jonge honden, omdat diarree een jonge hond enorm kan uitdrogen zodat de hond hieraan zal kunnen sterven.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Arsenicum Album D6 kan men geven wanneer de hond erg braakt, en diarree heeft na het dirnken en voorts veel dorst heeft.
  • Wanneer de hond gal spuugt kan men Ipecacuanha D6 geven.
  • Als ondersteuning kan men Veratrum Album D3 geven, zeker wanneer de hond erg vermoeid lijkt te zijn.
  • Bryonia D6 of Bryonia pentarkan kan men inschakelen wanneer de hond gal spuugt, veel water drinkt en verstopping heeft.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.