Insectenbeten

Insectensteken geven meestal weinig problemen. In sommige gevallen kan de hond allergisch reageren. Wanneer de hond plotseling een dikke kop krijgt, ga dan onverwijld naar de dierenarts. Er kan dan sprake zijn van een ernstige allergische reactie. Ook een steek in de mondholte kan problemen geven omdat de luchtpijp dichtgedrukt kan worden door de zwelling. Er zijn echter ook homeopatische middelen die uitstekend kunnen helpen, en soms zelfs preventief!

Wanneer welk medicijn geven?

  • Apis Mellifica D3 om de twee uur gegeven helpt wanneer een zwelling ontstaat.
  • Men geeft Ledum D6 elk uur een dosis wanneer de hond veel pijn lijkt te hebben.
  • Men kan de hond in het voorjaar eenmalig een dosis Apis Mellifica 200 geven als bescherming tegen eventuele bije-steken. Dit werkt preventief tegen reacties op dergelijke steken.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.