Jeuk

Bij jeuk moet men eerst uitsluiten dat het niet om parasieten gaat, zoals luizen en vlooien. Sommige honden reageren overgevoelig op vlooien. Overigens kunenn honden ook erge jeuk krijgen van graszaadjes of kleefkruid en dergelijke. Controleer uw hond eerst grondig wanneer u ziet dat de hond zich zit te krabben of zit te bijten. Wanneer uw hond erge jeuk heeft is het raadzaam om door de dierenarts naar de oorzaak te laten zoeken. Homeopatie kan goed ondersteuning bieden bij jeuk.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Bij droge huid met schilfervorming geeft men Sulfur D6 viermaal daags. Men kan ook Sulfur D200 geven, eenmaal per week.
  • Wanneer de hond graag de warmte opzoekt en een droge huid heeft dan kan men Arsenicum Album D6 geven.
  • Bij teefjes met rode vlekken geeft men Pulsatilla D200 drie dagen lang tweemaal daags
  • Bij een huid die ontstoken is en zweertjes en blaren vertoont geeft men Kreosotum D4 1 tablet

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.