Keelontsteking

Vaak wordt een keelontsteking door een virus veroorzaakt. De hond heeft een pijnlijke en rode keel en soms moeite met slikken. De hond kan hierdoor moeite krijgen met eten en er kan veel speekselafscheiding zijn. Let op: problemen met de keel en/of amandelen kan ook een verschijnsel zijn dat bij de gevreesde hondeziekte optreedt! Ga direct naar de dierenarts wanneer u dit vermoedt in geval dat het dier niet is ingeent!

Wanneer welk medicijn geven?

  • EBT-complex kan gegeven worden om de algehele weerstand te verhogen.
  • Apis Mellifica D3 geeft men wanneer de amandelen ook aangedaan zijn. Ook aan Barium Carbonicum D6 kan in dit geval gedacht worden.
  • Aan het begin van de behandeling geeft men Belladonna D6 om het uur of elke twee uur. Wanneer de hond verbetert kan men de tussenpozen verlengen. Aconitum D6 kan verzachting bieden wanneer de hond ook kou gevat lijkt te hebben, na enkele doses kan vervolgens Spongia D6 om de twee of drie uur gegeven worden.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.