Kiespijn

Kiespijn kan veroorzaakt worden door verschillende problemen. In de eerste plaats kan tandsteen het tandvlees doen terugtrekken waardoor rond de tand bacteriehaarden ontstaan. Er zal dan tandbederf optreden. Andere oorzaken zijn het doorkomen van kiezen bij jonge honden of een abces. Men kan wel degelijk een hond van jongs af aan laten wennen aan het reinigen van het gebit. Ook de dierenarts kan tandsteen (meestal onder verdoving) verwijderen. Wanneer tanden en kiezen niet meer te redden zijn moeten deze getrokken worden. Pijn kan verlicht worden door homeopatische medicijnen.

Wanneer welk medicijn geven?

Inwendig

  • Aconitum D6 geeft men wanneer de hond niet teveel pijn lijkt te hebben.
  • Arsenicum Album D6 geeft men wanneer de hond duidelijk aangeeft erg veel pijn te hebben en ook midden in de nacht ligt te huilen.
  • Wanneer de hond niet meer wil drinken kan men Coffea D3 geven, dit verlicht de pijn die veroorzaakt wordt door het drinken van koud water.
  • Mercurius Solubilis D6 geeft men wanneer de oorzaak een abces is.
  • Arnica D6 geeft men wanneer een tand of kies getrokken moet worden. Geef dit voordat de ingreep plaatsvindt en nog zeker 48 uur erna.

Uitwendig

  • Calendula tinctuur (1 theelepel oplossen in een glas water) deppen op de aangedane plek in de bek.
  • Plantago major oertinctuur om het tandvlees mee te masseren.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.