Kneuzingen

Kneuzingen onstaan meestal door vallen, stoten of een verkeerde beweging. De huid is bij een kneuzing intact, maar het onderliggende weefsel zal beschadigen. Er kan dan een bloeduitstorting ontstaan, die pijn geeft door de druk op het omliggende weefsel.

Wanneer welk medicijn geven?

Inwendig

  • Arnica D6 elke twee uur is het aangewezen middel bij kneuzingen. Het zal de zwelling beperken en zorgen voor snelle genezing
  • Hypericum D2 wordt gegeven wanneer er ook zenuwen zijn aangedaan. Zenuwen herstellen sneller met dit middel.
  • Ledum D4 bij kneuzingen na slag of stoot.
  • Ruta D6 zal beenvliezen en gewrichtsbanden herstellen.

Uitwendig

  • Arniflor zalf als de huid niet beschadigd is. Belliflor gel wanneer de huid wel beschadigd is.
  • Ruta zalf wanneer men beschadiging vermoedt van de beenvliezen. Dit kan alleen wanneer men op de aangedane plek kan smeren!

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.