Koliek

Koliek komt bij honden niet zo erg vaak voor. De hond wordt erg rusteloos, jankt en piept en toont dat het hevige pijn heeft. De buik kan stijf aanvoelen. Soms braakt het dier en heeft het ook diarree. Men herkent koliek gemakkelijk omdat het dier duidelijk erg ziek is en een opgeblazen harde buik heeft. Let op: bij grote, zware honden kan ook sprake zijn van een maagtorsie! Ga direct naar de dierenarts. Een operatie is het enige dat het dier het leven kan redden.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Bij puppies kan men Chamomilla D30 geven, elk half of heel uur, later om de vier uur tot verlichting optreedt.
  • Als de hond veel pijn lijkt te hebben kan men Colocynthis D3 geven, elke 5 minuten een dosis tot verlichting optreedt. Eventueel kan Magnesium Phosporicum D6 gegeven worden, elk kwartier tot verlichting optreedt.
  • Asa Foetida D4 en Nux Vomica D4 driemaal daags kan helpen om de darmflora weer te herstellen.
  • Carbo Vegetabilis D6 geeft men wanner de hond veel last heeft van winderigheid.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.