Leveraandoeningen

De lever kan aangedaan raken doordat gifstoffen die vrijkomen bij ontbindingsprocessen in de darm in de lever ontgift moeten worden. Gaat er nu bij de ontgifting iets mis, dan raakt de lever overbelast. De hond zal in de eerste plaats de eetlust kwijtraken. In de tweede plaats kan de lever aangedaan raken door gifstoffen van buitenaf (zoals o.a. rattengif). Sommige leveraandoeningen worden pas opgemerkt wanneer zij chronisch geworden zijn. In acute gevallen zal de hond gaan braken en diarree hebben en zal hij pijn hebben in de streek rond de lever. Wanneer de hond een probleem heeft met de lever moet men de hond zo min mogelijk vlees en vet geven.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Chelidonium 30 bij lichtere gevallen, twee a driemaal daags totdat verbetering is ingetreden;
  • Flor de Piedra D3 meermalen daags wordt gegeven om de lever weer te regenereren.
  • In chronische gevallen kan men Lycopodium D30, Nux Vomica 30 en Phosphorus 30 geven, de eerste drie dagen eenmaal afgewisseld gegeven, later twee tot driemaal daags afwisselend een dosis.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.