Longontsteking

Longontsteking komt bij honden niet dikwijls voor. Wanneer de hond toch longontsteking oploopt krijgt het dier snel hoge koorts (39oC of hoger), het dier krijgt een snelle pols en wordt rillerig. De ademhaling wordt gauw sneller en de hond kan gaan hoesten. Door kouvatten of een verwaarloosde kou kan deze ziekte ontstaan. Let op: dit kan ook een nevenverschijnsel zijn bij hondeziekte. Ga naar de dierenarts wanneer de hond hiertegen niet is ingeent.

Wanneer welk medicijn geven?

  • In het beginstadium kan men Aconitum D30 geven, drie doses met tussenpozen van een uur. Men kan ook Aconitum D6 geven, elk half uur of ieder uur. Dit is echter alleen geschikt voor het eerste begin van de ziekte. Belladonna D6 kan ook gegeven worden, maar alleen in het beginstadium.
  • Bij grote uitputting en veel dorst kan men Arsenicum D3 geven, om de twee uur.
  • Bij volgende stadia van de ziekte, als men Aconitum of Belladonna niet meer kan geven, geeft men Bryonia D6 afgewisseld met Phosphorus D6 om de twee tot vier uur.
  • Bij hevige benauwdheid en rochelende ademhaling kan men Tartarus Emeticus D30 geven om de vier uur.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.