Maagcatarrh

Braken zal het eerste verschijnsel zijn dat er iets mis is met de spijsvertering van de hond. De hond zal gaan braken om ongewenste substanties kwijt te raken. Er zijn diverse oorzaken die een ontsteking van de maagwand kunnen veroorzaken. Meestal zal niet alleen de maag, maar ook de darm aangedaan zijn (zie ook bij ingewandsontstekingen). Laat de hond in ieder geval 24 uur vasten om maag en darmen weer tot rust te brengen.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Arsenicum Album D6 wanneer de hond pijn lijkt te hebben, onrustig is en niet veel water drinkt.
  • Phosphorus D30 om de twee tot vier uur gegeven wanneer de hond dorst heeft dat weer uitgebraakt wordt en de hond een droge tong heeft.
  • Nux Vomica D6 en Pulsatilla D4 ieder uur afwisselend gegeven helpt bij een geirriteerd maagslijmvlies die gepaard gaat met braken, of krampachtig slikken zoals bij teveel maagzuur. Deze middelen zorgen ervoor dat de zuurproduktie weer normaal wordt.
  • Bryonia D6 geeft men bij rustige honden die weinig drinken en een beslagen tong hebben.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.