Nagelproblemen

Nagels leiden dikwijls tot problemen bij de hond. De nagels zijn hard door "keratine" een eiwit dat de hond zelf aanmaakt. Zwakke of scheurende nagels vormen een probleem voor de hond omdat de hond vaak nagels gebruikt om zich af te zetten. Ook de rudimentaire tenen aan de voor- en soms achterbenen van de hond vormen een probleem, omdat ze soms de huid ingroeien of de hond zijn ogen beschadigt als hij zich krabt. Hou deze in de gaten! Sommige honden kauwen zelf aan deze nagels en houden ze op deze manier kort. De nagels van de hond moeten regelmatig bijgehouden worden, omdat te lange nagels instabiliteit, onzeker loopgedrag en spreidvoeten kunnen veroorzaken. Laat de dierenarts eerst een keer voordoen hoe nagels geknipt moeten worden. Men moet oppassen dat niet in het "leven" geknipt wordt. Dit kan hevige bloedingen veroorzaken en de hond zal een volgende keer niet meer zo gemakkelijk toelaten dat de nagels geknipt worden. Schaf een degelijke en sterke kniptang aan omdat anders de nagels splijten tijdens het knippen.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Nagels die uit model groeien en gespleten zijn, vragen om Antimonium Crudum D4.
  • Bij ontstekingen aan de nagels geeft men Echinacea Angustifolia D2.
  • Bij afbrokkelen en/of breken kan Graphites D6 helpen, zeker als het dier verder kouwelijk, treurig, dik en traag is van aard.
  • Silicea Pentarkan of Silicea D6 geeft men als algemeen middel bij nagelgroeistoornissen.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.