Netelroos

Netelroos geeft verschijnselen als een opgezwollen huid die tevens bultig is. De kop van de hond kan ook opgezet zijn en vaak heeft de hond erg veel jeuk. Netelroos kan optreden door een allergie, of door vergiftigingen die ontstaan door een gestoorde stofwisseling. Sommige rassen zijn gevoeliger voor deze problemen dan andere (vooral kortharige rassen zoals de boxer, dalmatische hond en teckels).

Wanneer welk medicijn geven?

  • Apis Mellifica D3 kan men geven, aanvankelijk in de beginfase om de 10 a 20 minuten en met grotere tussenpozen naar gelang de verbetering.
  • Calcium Carbonicum D12 kan gedurende 3 weken gegeven worden (driemaal daags een dosis) wanneer de netelroos steeds weer terugkeert.
  • Rhus Toxicodendron D3 kan gegeven worden als de uitslag gepaard gaat met kleine bultjes die hevig jeuken.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.