Neusproblemen

Neusproblemen bij de hond komen dikwijls voor. Er zijn verschillende problemen die bij de hond kunnen voorkomen. We behandelen hier de afscheiding uit de neus. Afscheiding uit de neus kan optreden zonder aanwijsbare oorzaak. Vaak zijn daarbij ook de ogen betrokken en zal er een waterige afscheiding uit de ogen vloeien. Soms echter is de neusafscheiding een bijverschijnsel van hondeziekte (zie aldaar). Bij het kiezen van het juiste middel moet goed bekeken worden welke situatie het meest van toepassing is op de betreffende hond.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Bij waterig eafscheiding en uitvloeiing uit de ogen geeft men Euphrasia D2 meermalen per dag.
  • Pulsatilla D4 geeft men als de afscheiding groenig of gelig is en als de afscheiding een nevenverschijnsel van hondeziekte is.
  • Pulsatilla D30 om de twee of drie dagen gedurende twee of drie weken is ook een probaat middel bij etterige afscheiding.
  • Heeft de hond een droge neus en erg veel dorst dan geeft men Natrium Muraticum D12 driemaal daags.
  • Is de aandoening chronisch geworden dan geeft men afwisselend Kalium Bichromicum D4 en Chinnabaris D5, aanvankelijk zesmaal daags afwisselend een dosis, later viermaal daags.
  • Ook kan aan een combinatie van Pulsatilla D30, Hepar Sulfuris D30 en Silicea D30 gedacht worden, ieder middel afwisselend 10 dagen achter elkaar tweemaal daags gegeven (totaal dus een kuur van 30 dagen).

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.