Nierontsteking

Nierontsteking kan het gevolg zijn van diverse oorzaken. Bacterien vormen de belangrijkste verwekkers. Deze kunnen via de bloedbaan vanuit de bek, baarmoeder, amandelen etc in de nieren terechtkomen. Teveel kruiden eten, verwaarloosde kou, een opstijgende ontstekening vanuit de blaas zijn andere oorzaken. De hond zal een gespannen en stijve loop hebben, omdat de lendenstreek erg pijn doet. De urine is minder dan normaal, vaak erg donker of met bloed gemengd. Er kan sprake zijn van temperatuursverhoging en een snelle pols. Veelal heeft de hond veel dorst en is misselijk. Men geeft de hond een licht dieet en vermijdt rood vlees in dit stadium.

Wanneer welk medicijn geven?

  • In acuut stadium, en ontbreken van dorst geeft men Apis D3 en Cantharis D5 elk half uur afwisselend. Als de hond verbeterd kan men de tussenpozen verlengen. Hierna kan men Berberis D3 geven totdat de hond beter is.
  • Als de hond eerst verkouden was en de nierontsteking is hier een gevolg van, kan men Aconitum D6 geven elke 2 uur, als verbetering optreedt Belladonna D3 elk uur.
  • Cantharis D3 geeft men elk uur wanneer de hond aandrang heeft om te plassen maar er niets komt.
  • Wanneer bloed in de urine aanwezig is geeft men Terebinthina D3.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.