Parasieten

Een gezonde hond zal weinig door parasieten aangetast worden. Melkzuur zorgt voor bescherming tegen deze ongewenste gasten. Vlooien en teken komen echter veelvuldig voor en kunnen veel problemen geven. Vlooien kunnen allergische reacties geven, hetgeen gepaard gaat met hevig jeuk, krabben en bijten en niet zelden enorme kale plekken. Teken kunnen ziekten overbrengen, zoals babesiosis (tekenkoorts). Dit is een ernstige ziekte en kan gepaard gaan met bloedarmoede, lusteloosheid, temperatuursverhoging en vermagering. Doe de hond zeker in de zomer een goede vlooienband om of behandel hem met spray tegen vlooien en teken. Controleer de hond na elke wandeling door bossen op teken.

Wanneer welk medicijn geven?

  • De melkzuur bescherming kan verbeterd of hersteld worden door zwavel, namelijk Sulfur D4 of D5.
  • Wanneer de hond getroffen is door de gevreesde tekenziekte geeft men Belladonna D4 wanneer de hond schrikachtig is of krampen heeft, bij verlammingen geeft men Nux Vomica D6.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.