Peesschedeontsteking

Aandoeningen van de pees zijn niet ongewoon bij honden. Pezen zijn de laatste uiteinden van de spieren die de spier met het bot verbindt. Om de pees bevindt zich weer bindweefsel dat de peesschede genoemd wordt. Deze peesschede kan ook ontsteken hetgeen erg hinderlijk is voor de hond.

Wanneer welk medicijn geven?

Inwendig

  • Men kan een combinatie geven van Arnica D4, Ruta Graveolens D3 en Rhus Toxicodendron D8, in het beginstadium om de twee a drie uur en driemaal daags wanneer verbetering is ingetreden.
  • Ruta D6 is ook een uitstekend middel als de pees zelf is aangedaan.

Uitwendig

  • SRL-gelei op de aangedane plek inmasseren.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.