Rachitis

Rachitis is een andere benaming voor Engelse Ziekte. Deze beenderzwakte komt tegenwoordig niet meer zoveel voor, doordat de voeding en verzorging sterk verbeterd is gedurende de laatste jaren. Vooral jonge honden en teven na het werpen krijgen af en toe te maken met deze ziekte. De gewrichten worden niet sterk en raken door de belasting vervormd. De hondjes krijgen O-benen en de gewrichten van de voetwortel raken opgezet. Allereerst dient men over te gaan op een andere voeding met vers en rauw vlees, aangevuld met af en toe een ei en doses vitamine D. Zoveel mogelijk in de frisse lucht en in de zon laten spelen.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Driemaal daags Calcium Phosporicum D3 en Calcium Carbonicum D6 gezamenlijk gegeven kan verbetering brengen.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.