Reisziekte

Reisziekte komt vaak voor bij honden. Soms is het iets waar honden overheen moeten groeien. Laat de hond rustig aan de auto wennen en ga enkele malen met hem stukjes rijden. Reisziekte wordt veroorzaakt door het evenwichtsorgaan in het oor. Als de vloeistof die zich in dit orgaan bevindt abnormaal beweegt, ontstaat reisziekte. Kwijlen, braken, en huilen kan dan het gevolg zijn. Soms is de hond echt ziek, maar knapt snel op als de reis ten einde is! Blijft de hond ondanks oefenen toch last houden, dan kunnen homeopatische middelen helpen.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Nux Vomica D30 kan helpen wanneer de hond weliswaar niet gaat braken maar als een gek van de ene kant naar de andere kant van de auto holt en jankt.
  • Cocculus D6, een half uur voor de reis gegeven en elk uur tijdens de reis helpt wanneer de hond kwijlt en braakt.
  • Petroleum D200 elke week een dosis kan in extreme gevallen ook helpen.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.