Reuma

Reuma is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen die gewrichten, spieren en pezen aantasten. Reuma wordt vaak beinvloedt door weersomstandigheden. Koud en vochtig weer kan de symptomen verergeren. Goede voeding is erg belangrijk, dierlijke eiwitten dienen vermeden te worden.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Bryo-Rhus complex kan gegeven worden als algemeen middel bij gewrichtsreuma.
  • Als de hond meer last schijnt te hebben na beweging geeft men Bryonia D6, of D30 om de twee uur tot men verlichting ziet, daarna met langere tussenpozen, gedurende een dag of twee.
  • Ledum D6 is het middel wanneer het lijkt alsof juist koude de pijn vermindert.
  • Sulphur D30 geeft men als de hond vooral last heeft bij warm weer.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.