Schijndracht

Wanneer er storingen zijn in de hormoonhuishouding kan schijndracht optreden. Meestal treedt dit probleem 8 a 9 weken na de loopsheid op. De teef zou dan immers pups hebben gekregen wanneer zij gedekt zou zijn! Schijndracht is erg hinderlijk. Het karakter van het teefje verandert en zij kan speelgoed gaan verdedigen alsof het haar eigen kinderen zijn. Soms gaat de teef zelfs melk geven en zwellen de tepels erg op. Men moet de teef in deze periode afleiden en zo min mogelijk speelgoed laten slingeren. Homeopatische middelen zijn in dit geval er op gericht om de hormoon huishouding weer te reguleren.

Wanneer welk medicijn geven?

Inwendig

  • Pulsatilla D30 driemaal daags een dosis totdat de verschijnselen minder zijn geworden.
  • Ignatia D6 kan men proberen wanneer de teef erg onrustig is en zij bijna hysterisch overkomt.
  • Men kan Ignatia D200 wekelijks geven om na de loopsheid deze schijndracht te voorkomen.

Uitwendig

  • azijncompressen op de tepels. (1 kopje azijn op een liter water)

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.