Schimmel

Schimmel treedt op wanneer de samenstelling van de stoffen die de huid in optimale conditie moeten houden niet meer in balans is. In normale situaties zorgt vooral het melkzuur ervoor dat schimmel geen kans heeft. De homeopatie is er daarom op gericht niet alleen het aangedane gebied te behandelen, maar ook de hond als geheel, zodat er weer een goede balans ontstaat. Men zal bij de keuze voor het juiste middel goed moeten kijken welk type hond het betreft. Alleen dan kan het middel goed aanslaan.

Wanneer welk medicijn geven?

Inwendig

  • Wanneer het een hond betreft die veel schilfers heeft, rode oren en anus en vaak wisselende ontlasting heeft, hebben we te maken met een sulfur type. Men geeft dan Sulfur D12 driemaal daags.
  • Heeft de hond vaak gebrek aan eetlust, eczeemachtige plekken, en pukkeltjes op de snuit, dan hebben we te maken met een Lycopodium type. We geven in dit geval Lycopodium D12, ook driemaal daags een dosis
  • Een calcium carbonicum type is een hond die traag is, enorm kan eten, maar die vaak diarree heeft. Calcium Carbonicum D12 driemaal daags kan in dit geval uitkomst bieden
  • Magere honden die vaak moe zijn, weinig drinken en schilfers hebben die ruiken, vragen om Arsenicum Album D12 driemaal daags.

Uitwendig

  • Graphiet zalf D4.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.