Slechte adem

Slechte spijsvertering, slechte tanden en kiezen of nieraandoeningen kunnen een slechte adem veroorzaken. De dierenarts kan tandsteen van tanden en kiezen verwijderen. Voor de overige oorzaken kunnen onderstaande medicijnen uitkomst bieden.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Gedurende drie weken geeft men de hond Carbo Vegetabilis D6 en Nux Vomica D6 driemaal daags. In chronische gevallen herhaalt men deze kuur
  • tekst 2 tekst 2 tekst 2 tekst 2Is een nieraandoening de oorzaak dan helpen de middelen die voor nierontsteking worden gegeven.
  • Mercurius Solubilis D6 geeft men wanneer de maagwand ontstoken is en de hond een beslagen tong heeft.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.