Spierreuma

Reuma geeft ook problemen aan de spieren en niet alleen aan de gewrichten zoals men vaak denkt. Vooral de hals van de hond, en de rug (met name de lendenen) worden vaak getroffen. Zorg ervoor dat de hond niet op de tocht ligt.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Bij klachten aan de hals geeft men Belladonna D6, in het begin ieder uur een dosis, naarmate verbetering intreedt met langere tussenpozen gegeven. Bij oudere teven kan men Cimicifuga D6 geven, omdat wellicht een storing in de hormonenhuishouding hierbij een rol kan spelen.
  • Wanneer de kop naar een kant wordt gedraaid geeft men Lachnanthes tinctoria D6 en Phosphorus D12.
  • Problemen met de rug en lendenen vragen om Bryonia D6-D30 en Rhus Toxicodendron D30, afwisselend elk uur.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.