Spiertrekkingen

Honden krijgen soms spiertrekkingen of krampen. Het hele lichaam kan dan mee schokken. In de meeste gevallen gaat er in de hersenen iets mis, of ligt de oorzaak in hondeziekte. Af en toe ziet men de schokken optreden bij jonge honden die erg snel gegroeid zijn.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Wanneer het een jonge hond betreft die erg snel is gegroeid geven we Phosphorus D30, tweemaal per week een dosis.
  • Wanneer de oorzaak gevonden moet worden in hondeziekte kan men Agaricus D30 proberen.
  • Ook Cocculus D6 viermaal daags kan helpen wanneer de oorzaak hondeziekte was.
  • Zincum D6 geven we als de aanvallen vooral in de nacht optreden.
  • Linkszijdige trekkingen vragen om Cuprum D30 of Tarantula D30, eventueel Rhododendron D30 eenmaal daags gegeven.
  • Als het vooral aan de rechterzijde van het lichaam optreedt geeft men liever Causticum D12, of Arsenicum Album D12 tweemaal daags.
  • Helpen deze middelen niet dan kan men een combinatie proberen van Calcium Phosphoricum, Magnesium Phosphoricum en Kalium Phosphoricum, allen in D6 dagelijks drie doses afwisselend gegeven.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.