Staar

Staar is een vertroebeling van de ooglens, waardoor de hond steeds slechter zal kunnen zien. Meestal komt dit voor bij oudere honden, soms is de aandoening het gevolg van suikerziekte. Men kan grauwe, groene (glaucoom) en zwarte staar onderscheiden. Deze aandoening is niet te genzen met homeopatie. Als er effect optreedt ligt dit vaak op het gebied van stilstand van het proces. Zwarte staar is helemaal niet te beinvloeden. Groene staar of glaucoom treedt op doordat de druk in het oog oploopt. Deze verhoogde druk geeft beschadiging van de gezichtszenuw en netvlies.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Bij grauwe staar kan men proberen Calcium Fluoratum D6, Natrium Muriaticum D12 en Magnesium Carbonicum D6te geven, afwisselend drie doses per dag gedurende enkele weken.
  • Men kan ook Causticum D6 geven bij grijze of grauwe staar.
  • Bij groene staar (glaucoom) komt dikwijls ontsteking van het oog voor door tranende ogen. Men geeft dan Belladonna D6 meermalen per dag, en Phosphorus D30 eenmaal daags.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.