Tanden krijgen

Meestal gaat het krijgen van tanden zonder veel problemen gepaard. Als pups 3 a 4 weken oud zijn komen de melktanden door en in de vierde maand zal het ware gebit zich ontwikkelen en aan het einde van de zesde maand compleet zijn. Laat een pup niet teveel wilde spelletjes doen als zijn blijvende gebit doorkomt. Let ook op dat de melktandjes verdwijnen wanneer de blijvende tanden doorkomen. De dierenarts kan eventueel melktandjes trekken wanneer ze blijven zitten.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Pups die stuipen krijgen vragen vragen om Chamomilla D30, eventueel Chamomilla D4 elk uur gegeven.
  • Belladonna D4 geven we wanneer de honden erg kwijlen. Geef dit middel elke twee uur.
  • Calcium Phosphoricum D6 viermaal daags geeft men om het gebit te reguleren wanneer de melktandjes niet willen uitvallen.
  • Om sterke tanden te krijgen kan men een combinatie geven van Calcium Carbonicum, Calcium Phosphoricum en Calcium Fluoratum, allen in de potentie D3 elk middel driemaal daags gedurende drie weken. Begin hiermee vanaf de vierde maand.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.