Verlamming

Verlamming komt redelijk vaak voor bij honden. Soms is de oorzaak een beschadiging van de ruggegraat of hersens. Reuma kan ook verlamming tot gevolg hebben.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Na verwondingen geeft men Arnica D6 in het begin om de twee uur. Als de rug ook gevoelig is geeft men Hypericum D3. Als verbetering is opgetreden geeft men Arnica D30 in plaats van Arnica D6.
  • Als de verlamming erger is bij nat weer geeft men Rhus Toxicodendron D30 om de vier uur gegeven. Ook Dulcamara D6 kan verlichting brengen.
  • Als de tussenwervelschijf verschoven is, zoals men veelal tegenkomt bij teckels geeft men Nux Vomica D6 om de 2 uur.
  • Verlamming tijdens of na hondeziekte kan verbeterd worden met Gelsemium D30.
  • Na een epileptische aanval kan ook verlamming optreden: men geeft dan Curarae D6-D30.
  • Na stuipen geeft men Hyoscyamus D30 om de twee of drie dagen twee weken lang.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.