Verstuiking

Bij een verstuiking treedt een verschuiving op van de gewrichtsoppervlakten, die direct erna weer in hun oorspronkelijke toestand terugkeren. Bloeduitstortingen, overrekking en/of afscheuring van gewrichtsbanden treden op en in een uiterst geval verlamming.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Als de huid onbeschadigd is doet men Arnicalotion op de gekwetste plek. Inwendig geeft men Arnica D3 om het uur en naderhand met langere tussenpozen als verbetering is opgetreden.
  • Rhus Toxicodendron D8 kan men ook ingeven om het uur of elke twee uur, eventueel afwisselend gegeven met Arnica D3.
  • Als de gewrichtsbanden beschadigd zijn geeft men Ruta Graveolens D4 samen met de reeds genoemde Arnica D3 en Rhus Toxicodendron D8
  • Rhus Toxicodendron D6 geeft men bij verstuiking van gewrichtsbanden en pezen.
  • Wanneer ook zenuwen beschadigd zijn geeft men Hypericum D6.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.