Waterzucht

Waterzucht wordt meestal veroorzaakt door een hart- of een nierziekte. Poten en buik zwellen op en men kan door zachtjes te kloppen op de buik het vocht "horen". Op den duur kan men merken dat de ademhaling moeilijker wordt. Hou er rekening mee dat deze aandoening meestal niet meer te genezen is.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Als de hond geen dorst heeft kan men Apis D3 proberen om de twee uur.
  • Heeft de hond wel dorst en treft de dierenarts eiwit aan in de urine dan kan men Arsenicum D3 proberen om de twee uur.
  • Wanneer de lever ook meedoet kan men Apocynum Can D3 geven tweemaal daags.
  • Solidago Pentarkan kan men geven als algemeen vochtafdrijvend middel. Solidago virga aurea D1 kan de nierfunctie verbeteren en werkt derhalve vochtafdrijvend.
voor de doseringen

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.